فيسبوك تويتر RSS


  #1  
قديم December 15, 2009, 07:44 PM
 
تحضير حلويات الشيف حسن

حلويات الشيف حسن بالصور ، طريقة عمل حلويات الشيف حسن ، خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

















البسبوسه

طبعا دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره والطفل

والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة المحلات بالزبط

900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

نقلبهم كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز في فرن 160 لمدة نص

ساعه

الشربات(الشيره)

كيلو سكر+كيلو ماء +فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه والعسل

نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان سخنه

المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا المقدار


حلويات المولد النبوي


بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت
المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
و بصراحة حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا و تجربو

1- الملبن




1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

الطريقة

نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب


يا رب تكونوا فهمتوا مني

*جلاتين ملون












1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
150جم عسل جلوكوز
50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
ملعقة صغير ملح ليمون
5 جم فانليا أو روح الورد
لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر



الطريقة



نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر
__________________
لا أستطيع الرد على الرسائل الخاصة لان المشاركات قليلة
رد مع اقتباس
  #2  
قديم December 16, 2009, 02:22 AM
 
رد: حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن

الله يعطيك العافية

لك تحياتي وتشكراتي
__________________
استغفر الله الذي لآ إله الإ هو الحي القيوم وأتوب إليه
رد مع اقتباس
  #3  
قديم December 16, 2009, 03:26 AM
 
رد: حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات الشيف حسن ،خطوات تحضير حلويات الشيف حسن



__________________





رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
حلويات تركية بالصور،طريقة عمل الحلويات التركية ،خطوات تحضير حلويات تركية AHD Ashour وصفات الحلويات والعصائر و الآيسكريم 3 June 17, 2012 09:40 AM
حلويات فلسطينية بالصور AHD Ashour وصفات الحلويات والعصائر و الآيسكريم 5 August 16, 2011 01:20 AM
حلويات الشيف اسامه السيدبالصور،طريقة عمل حلويات الشيف اسامه السيد AHD Ashour وصفات الحلويات والعصائر و الآيسكريم 2 December 16, 2009 03:53 AM
طريقة عمل اروع الحلويات AHD Ashour وصفات الحلويات والعصائر و الآيسكريم 2 December 16, 2009 03:31 AM
طريقة عمل الملبن من برنامج من كل بلد اكلة ،حلويات الشيف حسن AHD Ashour وصفات الحلويات والعصائر و الآيسكريم 1 December 13, 2009 03:58 AM


الساعة الآن 01:58 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2
المقالات والمواد المنشورة في مجلة الإبتسامة لاتُعبر بالضرورة عن رأي إدارة المجلة ويتحمل صاحب المشاركه كامل المسؤوليه عن اي مخالفه او انتهاك لحقوق الغير , حقوق النسخ مسموحة لـ محبي نشر العلم و المعرفة - بشرط ذكر المصدر